Birgün: 13 ilde sınavlı Anadolu Lisesi kalmadı

MEB Kararıyla 66 Okul Proje Okulu Özelliğini Kaybetti

Mili Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) son aldığı kararla birlikte 66 okul artık proje okulu özelliğini kaybetti. Bu kararın ardından 13 ilde sınavla öğrenci alan Anadolu liseleri tamamen ortadan kalkmış oldu. Eğitimciler, yapılan değişikliklerin yeni eğitim sistemi için uygun okul ve öğrenci profili oluşturmayı hedeflediğini vurguluyor.

Proje okulları genelde başarı sıralamasında üst sıralarda yer alan ve MEB tarafından seçilen okullardır. Bu okullara öğretmen ve yönetici atamaları bakanlık tarafından yapılmaktadır. Her dört yılda bir bu okulların statüsü değerlendirilmektedir.

Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, MEB’in kararıyla 66 okul proje okulu olma özelliğini kaybetmiştir. Bu okullar arasında imam hatip ya da meslek liseleri hiç yer almamaktadır. Alınan kararın sonucunda ise 13 ilde sınavla girilebilecek Anadolu liseleri kalmamıştır. Bu iller şunlardır: Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Giresun, Iğdır, Karaman, Rize, Sinop, Dersim ve Uşak.

Bu illerde ise meslek liseleri ve imam hatip okulları bulunmaktadır. Örneğin, Ardahan’da 2 imam hatip ve 6 meslek lisesi merkezi yerleştirmeyle öğrenci kabul ederken, Bolu’da da benzer durumlar söz konusudur.

BirGün yazarı ve eğitimci Feray Aytekin Aydoğan, proje okul uygulamasının siyasal kadrolaşma ve ortaöğretime geçiş sistemi üzerinde yapılan değişikliklerle yeni düzene uygun okul ve öğrenci profili oluşturma projelerini içerdiğini belirtti. Aydoğan, bu uygulamanın başlangıcının eski MEB Müsteşarı Yusuf Tekin döneminde olduğunu ve akademik başarıya sahip liselerin hedef alındığını ifade etti. Ayrıca proje okullarıyla birlikte imam hatip ve meslek liseleri sayısının arttığını ve bu durumun öğrencileri istemedikleri okullara yönlendirdiğini dile getirdi.


2024’ün Gözden Kaçan 26 Dizi ve Filmi


Related Posts

Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ne kazası geçirdi? İşte hayatı ve biyografisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın sağlık durumu, Bakanlıktan yapılan açıklama ile gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçirdiği kaza nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın’ın geçirdiği kazanın ardından ivedilikle tedavi altına alındığını belirtti. Hasan Basri Yalçın’ın kaza haberi sonrası hayatı ve biyografisi de gündemde yer aldı. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlayan Yalçın, 2011-2012 yıllarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurucu başkanlığını yaptı. Peki, Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Ankara Lise Taban Puanları 2025: Ankara’da hangi lise kaç puan ve yüzdelik dilim ile alıyor?

Ankara Lise Taban Puanları 2025 merak ediliyor. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih yapacak öğrenciler yaşadığı bölgedeki okulların taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. Ankara’daki liselerin yüzdelik dilimleri de merak ediliyor. İşte Ankara lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında detaylı bilgiler…

LGS soru kitapçıkları yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın soru kitapçıkları yayımlandı.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl öğrenilecek?

2025 yılı sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl öğrenilecek?