Tüm kurallar değişti! Özel hastanelerde yeni dönem: Artık o ücretler alınmayacak!

Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Yönetmeliği Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, özel hastanelerin akreditasyon süreci ve denetimine yönelik önemli düzenlemeler içeriyor.

Yönetmeliğe göre, özel hastaneler ruhsatlandırıldıkları tarihten itibaren en geç 3 yıl içinde Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsünden (TÜSKA) akreditasyon belgesi almak zorunda. Akreditasyon belgesi olmayan hastanelerde hastaları bilgilendirmek amacıyla özel bir tabela asılacak.

Kamu görevinden yasaklı gerçek kişilerin ve suçlu kişilerin ortaklık yapısında yer aldığı tüzel kişilere özel hastane açma izni verilmeyecek. Ayrıca, hasta hakları ihlalleri yapılan hastanelerin faaliyetleri durdurulabilecek ve ilgililer hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılacak.

Özel hastanelerde sağlık hizmetinin uygunluğu da denetlenecek. Bakanlıkça belirlenen endikasyonlara uygunluğun tespiti için gerekli denetimler yapılacak ve gerektiğinde faaliyetler durdurulabilecek.

Yeni Yönetmelikle Fahiş Fiyatlar Engellenecek

Yeni yönetmelik ile birlikte, özel hastanelerde SGK tarafından belirlenen fark ücreti dışında vatandaştan ek ücret talep edilmeyecek. Bu düzenleme ile fahiş fiyatların engellenmesi amaçlanıyor.

Related Posts

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir