Eşlerin birlikte uyuması uyku kalitesini nasıl etkiliyor?

Eşlerin Birlikte Uyumaları Duygusal ve Fiziksel Olarak Önemli

Eşlerin birlikte uyumasının duygusal yönden önemli olduğunu belirten uzmanlar, fiziksel temasın da uyku kalitesini etkilediğini söylüyor.

Fiziksel temasın, oksitosin salgısını artırarak güven hissi sağlayabileceğini ve uykuya dalmayı kolaylaştırabileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Merve Türkkol, bazı bireyler için partnerle yakın temas halinde uyumak güven verirken, bazıları için uykunun bölünmesine neden olabileceğini söyledi. Uyku düzeni uyumsuzluğu yaşayan çiftler için ayrı uyumanın ilişkinin sağlıklı şekilde devam etmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

Fiziksel Temas Huzurlu Bir Uyku Sağlayabilir

Uzman Klinik Psikolog Merve Türkkol, fiziksel temasın uykuya dalma sürecini ve uykunun kalitesini çeşitli şekillerde etkileyebileceğini belirtti. Fiziksel temasın olumlu etkileri arasında, oksitosin hormonunun artışının yer aldığını ve bu durumun bireyin daha rahat bir uyku deneyimi yaşamasına katkıda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Bazıları İçin Uykunun Bölünmesine De Neden Olabilir

Uzman Klinik Psikolog Merve Türkkol, her çift için fiziksel temasın etkilerinin farklı olabileceğini ve bu durumun çiftlerin iletişimi ile belirlenebileceğini ifade etti. Ayrıca, farklı uyku alışkanlıklarının uyku kalitesini doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Birlikte Uyumanın İlişkinin Temel Taşı Olmadığı Durumlar Olabilir

Uzman Klinik Psikolog Merve Türkkol, uyku kalitesini etkileyen faktörler nedeniyle bazı çiftlerin ayrı yataklarda ya da odalarda uyumayı tercih edebileceğini belirtti. Ayrı uyumanın ilişkide yarattığı etkilerin çiftlerin iletişimine ve birlikte geçirdiği zamanın niteliğine bağlı olduğunu vurguladı.

Birlikte Rahat Uyumak İçin Alışkanlıklarınızı Senkronize Edin

Uzman Klinik Psikolog Merve Türkkol, çiftlerin uyku düzeninin ilişkileri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu vurgulayarak, benzer saatlerde uyumak, uyku ortamını düzenlemek ve fiziksel teması rutine dahil etmek gibi önerilerde bulundu.

Related Posts

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…