İnternet trafiğinin yarısı botlardan oluşuyor

Yapay Zeka Araçları Siber Güvenlik Alanında Yeni Tehditler Yaratıyor

Yapay zeka araçlarının siber suçlarda oynadığı rol, son zamanlarda ön plana çıkmış durumda. OpenAI’ın ChatGPT’si ve Google’ın Gemini’si gibi gelişmiş sistemler, artık sadece bilgi üretmekle kalmayıp, siber suçlarda da etkili birer araç haline gelmiş durumda.

Thales sibergüvenlik şirketinin uygulama güvenliği genel müdürü Tim Chang, dünya genelinde işletmeler üzerinde yapay zeka odaklı bot oluşturmanın yarattığı ciddi etkilere dikkat çekiyor. Chang’e göre, otomatik trafik artık sadece bir istatistiksel veri değil, şirketler için doğrudan bir güvenlik tehdidi haline gelmiş durumda.

Botlar sadece spam kampanyaları yapmakla kalmayıp aynı zamanda DDoS (dağıtılmış hizmet reddi) saldırıları gerçekleştirerek siteleri çevrimdışı bırakacak güce ulaşmış durumda. Özellikle finans, sağlık ve e-ticaret sektörleri, bu tür tehditlere karşı en savunmasız sektörler arasında öne çıkıyor.

Imperva raporuna göre, 2023 yılında günlük ortalama 2 milyon yapay zeka destekli saldırının tespit edildiği belirtiliyor. Bu saldırıların %54’ünü TikTok’un sahibi ByteDance tarafından geliştirilen Bytespider arama aracı oluşturuyor. Bytespider, meşru bir araç gibi gösterilerek sahtecilik için etkili bir araç haline gelmiş durumda.

Araştırmacılar, yapay zekanın daha erişilebilir hale gelmesinin siber saldırganların eşiği düşürdüğünü ve kötü niyetli bot üretiminin yaygınlaştığını belirtiyor. Bu durum, daha karmaşık ve tespit edilmesi zor saldırıların ortaya çıkmasına yol açıyor.

Yapay zeka yalnızca bot oluşturmak için değil, aynı zamanda başarısız saldırıları analiz etmek ve siber güvenlik sistemlerini aşmak için teknik gelişme amacıyla da kullanılıyor. Bu da tehdit seviyesini ciddi anlamda artırıyor.

Siber güvenlik uzmanları, yapay zekanın otomatik tehditlerle birleşerek yeni ve karmaşık bir boyuta taşındığını ve şirketlerin bu yeni risklere karşı hızla önlem alması gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

Apple, iOS 26’yı açıkladı: Bilinmeyen aramalara yapay zekâ cevap verecek

İki galaksi kümesi çarpışmaya hazırlanıyor. Hem de ikinci kez!

Bir milyar yıl sonra tekrar çarpışacak olan iki galaksi, bu tür çarpışmaların dinamikleri hakkında yeni bilgiler sunacak.

Ayhancan Güven DTM’de birinci oldu

Hollanda’da düzenlenen 2025 Almanya Binek Otomobiller Şampiyonası’nın (DTM) üçüncü ayağında otomobil sporcusu Ayhancan Güven, birinci oldu.

Meta’dan geleceğin teknolojisi: İşte deneysel artırılmış gerçeklik gözlüğü Aria Gen 2’nin tüm detayları

Bu hafif çerçeveli gözlük, bir gün tüketici ürünlerine dönüşebilecek birçok iyileştirme barındırıyor. Bunlar arasında her bir göz için bakışı takip edebilen, göz kırpmalarını algılayabilen ve göz bebeklerinin merkezini tahmin edebilen geliştirilmiş …

Xiaomi yükselişte; yılın ilk çeyreğinde 15,5 milyar dolarlık gelir

Çin merkezli Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde 15,5 milyar dolarlık gelir elde edildi.

Fanlı oyuncu faresi geliyor

Pulsar, rekabetçi oyunculara yönelik geliştirdiği yeni prototip faresinde ilginç bir çözüm sundu: fare içine yerleştirilmiş bir fan.