İspanya’da 200 yıllık gelenek: Rollere girip yumurta savaşı yapıyorlar

İspanya’da 200 Yıllık Gelenek: Rollere Girip Yumurta Savaşı Yapıyorlar

Alicante’nin İbi kasabası, Kutsal Masumlar gününde, “els enfarinats”ın (unlular) “gücü” ele aldığı geleneksel kış festivalini kutluyor. Grup, sivil bir şekilde bir gün boyunca çürük yumurta, un ve havai fişeklerle eğlenceli bir mücadele içerisinde bulunuyor.

6 BİNİN ÜZERİNDE YUMURTA KULLANILDI

Festivalde 625 kilo un, 6.480 adet yumurta ve 400 düzine roket kullanıldı. 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan bu festival, 2009 yılında Belediye Başkanı tarafından Turist İlgi Alanı Özerk ilan edilmiştir.

HER YERİ UN VE YUMURTAYLA KAPLI GEZİYORLAR

Tuhaf kıyafetler giymiş ve yüzleri unla kaplı olan “els enfarinats”, kasabayı gün boyunca dolaşıyor ve dükkânlardan vergi topluyor.

YASAYA UYMAYAN DEĞİL, UYAN PARA CEZASI ÖDÜYOR

Kent Konseyi’ne göre, festivalde hayali hükümetin belirlediği “yasalara” uymayanlar, para cezası ödemek zorunda kalıyor.

BELEDİYE BAŞKANI VE YARGIÇ ROLÜ YAPIYORLAR

“Els enfarinats” adlı grup, belediye başkanı, yargıç, şerif ve Hazine meclis üyesi gibi pozisyonlarda rol alarak kasabanın sivil iktidarını oluşturuyor.

“TÜM GÜN KALDIRIMDA YÜRÜYEMEZSİNİZ”

Festivalde absürd “diktatörlük” kuralları geçerli. Gün boyunca kaldırımda, yolda yürüyemeyen katılımcılar, izin almadan hareket edemiyorlar.

BELEDİYEDEN 40 KİŞİ DE KATILDI

Belediye yetkililerinin de katıldığı festivalde, “muhalefet” adı verilen diğer grup, çürük yumurta, un ve roketlerle savaş başlatıyor.

PELERİN VE MASKELER TAKTILAR, ANS ETTİLER

Festivalde, pelerinler ve maskeler takan “els tapats” adlı grup, danslar eşliğinde unlu katılımcılardan intikam almayı ve jambon ödülü kazanmayı hedefliyor.

6 OCAK’TA SONA ERİYOR

Festival, öğleden sonra yapılan dans etkinliğiyle sona eriyor. İbi kış şenlikleri, 6 Ocak’ta Üç Bilge Adam’ın ziyaretiyle noktalanıyor.

Related Posts

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı süreçleri iş arayanların gündeminde. Özellikle 10 bin ve 55 bin personel alımı iddiaları, KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisiyle heyecan yarattı. Ancak, PTT’nin resmi kaynaklarında bu iddiaları doğrulayan bir duyuru bulunmuyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

Mehmet Murat Çalık kimdir, ne ameliyatı oldu, hastalığı ne? Tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için tahliye talebi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmaları kapsamında 23 Mart 2025’te tutuklanmıştı. Daha önce iki kez kanser tedavisi görmüş olan Çalık’ın cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi, boynunda tespit edilen kitle nedeniyle ameliyata alınması ve lenfoma şüphesi, sağlık durumunu gündeme taşıdı. Avukatlarının acil tahliye talebi ve CHP’den gelen tepkilerle birlikte Çalık’ın sağlık durumu merak ediliyor. Peki, Mehmet Murat Çalık kimdir? Murat Çalık ne ameliyatı oldu, hastalığı ne? İşte tahliye talebinin detayları

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2. ETAP BAŞVURUSU 2025 | Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ne zaman, ÖSYM tercih kılavuzu yayınlandı mı? 18 bin personel alımı başvuru tarihi bilgisi!

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2. etap başvuru tarihi ile ÖSYM tercih kılavuzu için geri sayım başladı. Mayıs ayında a yapılan 15.342 sözleşmeli personel istihdamının ardından gözler bir sonraki personel ve işçi alımına çevrildi. 02-08 Mayıs 2025 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2025/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı için bir sonraki süreçte 18 bin kadro ayırdı. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak atamalar ÖSYM KPSS tercih kılavuzunda belli olacak. Tercih kılavuzu ile beraber, Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanı alımı kadro ve branş dağılımları ile başvuru şartları ve özel koşullar gibi detaylar ilan edilecek. Sağlık mezunu adaylar alım sürecine yoğunlaşırken, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarihi açıkladı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, başvurular başladı mı? KPSS tercih kılav

Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ne kazası geçirdi? İşte hayatı ve biyografisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın sağlık durumu, Bakanlıktan yapılan açıklama ile gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçirdiği kaza nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın’ın geçirdiği kazanın ardından ivedilikle tedavi altına alındığını belirtti. Hasan Basri Yalçın’ın kaza haberi sonrası hayatı ve biyografisi de gündemde yer aldı. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlayan Yalçın, 2011-2012 yıllarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurucu başkanlığını yaptı. Peki, Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar