MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB-AGS Sınavı Başvuru Bilgileri ve Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) bu sene ilk kez gerçekleştirilecek. ÖSYM, AGS başvuru kılavuzunun yayımlandığını ve başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. Sınav, 13 Temmuz 2025 tarihinde iki oturum halinde yapılacak.

Adaylar, sınav kapsamında sabah oturumuna katılmak zorunda olacaklar ve hangi alanda ÖABT’ye gireceklerine kendileri karar verebilecekler. MEB-AGS sınavı, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değerleri içeren öğretmenlik mesleği yeterlikleri doğrultusunda belirlenmektedir.

AGS sonuçlarına göre Milli Eğitim Akademisi’ne kabul edilen adaylar, aldıkları eğitimi tamamladıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir. MEB-AGS sınavı ücreti, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar için aşağıyı inceleyebilirsiniz.

AGS Başvuruları ve Ödeme Detayları

AGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, Nasıl Gerçekleştirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı başvuruları 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınmaya başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri, https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Geç başvurular ise 28 Mayıs 2025 tarihine kadar kabul edilecektir. Geç başvuruların sınav ücreti, %50 artırımlı olarak bu tarihte ödenmelidir.

ÖSYM Başvuru Ekranı için tıklayınız

MEB-AGS Başvuru Kılavuzu için tıklayınız

AGS Sınav Ücreti Ödeme Bilgileri ve Banka Seçenekleri

ÖSYM tarafından belirlenen AGS sınav ücreti her bir oturum için 570,00 TL olarak belirlenmiştir.

Bazı bankalar, gişe tahsilatı yapmayıp sınav ücretinin ödenmesi için ATM cihazlarına yönlendirme yapabilmektedir. Adaylar, sınav ücretini belirtilen banka şubeleri, ATM’ler veya internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilirler.

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Bankası gibi birçok bankanın şubeleri ve diğer hizmet kanalları aracılığıyla sınav ücreti ödeme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

ÖSYM’nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı veya banka kartı ile de sınav ücreti ödenebilmektedir.

AGS’ye Başvuru Koşulları ve Kimler Başvurabilir?

Sınava başvuruda bulunacak adayların, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olmaları gerekmektedir. Bu koşullara uymayan adaylar, başvursalar bile sınav sonuçlarından yararlanamayacaktır.

Related Posts

Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ne kazası geçirdi? İşte hayatı ve biyografisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın sağlık durumu, Bakanlıktan yapılan açıklama ile gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçirdiği kaza nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın’ın geçirdiği kazanın ardından ivedilikle tedavi altına alındığını belirtti. Hasan Basri Yalçın’ın kaza haberi sonrası hayatı ve biyografisi de gündemde yer aldı. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlayan Yalçın, 2011-2012 yıllarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurucu başkanlığını yaptı. Peki, Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Ankara Lise Taban Puanları 2025: Ankara’da hangi lise kaç puan ve yüzdelik dilim ile alıyor?

Ankara Lise Taban Puanları 2025 merak ediliyor. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih yapacak öğrenciler yaşadığı bölgedeki okulların taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini araştırıyor. Ankara’daki liselerin yüzdelik dilimleri de merak ediliyor. İşte Ankara lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında detaylı bilgiler…

LGS soru kitapçıkları yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın soru kitapçıkları yayımlandı.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl öğrenilecek?

2025 yılı sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl öğrenilecek?