Mehmet Murat Çalık kimdir, ne ameliyatı oldu, hastalığı ne? Tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için tahliye talebi

Mehmet Murat Çalık Kimdir?

1972 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğan Mehmet Murat Çalık, Rizeli bir anne ve Trabzonlu bir babanın çocuğudur. Eğitim hayatına Maçka’da başlayan Çalık, lise eğitimini Trabzon Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Çalık, 1998 yılında kendi şirketini kurarak şehir planlama sektöründe kariyerine adım attı.

Beylikdüzü’nde birçok önemli projede yer alan Çalık, 2014-2018 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde Teknik Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Çalık, İstanbul’un ilk şehir plancısı belediye başkanı unvanını taşıyor.

Murat Çalık Ne Ameliyatı Oldu, Hastalığı Nedir?

Murat Çalık, geçmişte akut lösemi ve lenfoma hastalıklarıyla mücadele etmiştir. 1999 yılında 9 ay boyunca akut lösemi tedavisi gören Çalık, 2006 yılında ise lenfoma tanısı alarak yeniden ameliyat olmuştur. Sağlık sorunları nedeniyle askerlikten muaf tutulan Çalık, cezaevi sürecinde yaşadığı ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmektedir. 23 Haziran 2025’te İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda boynundaki kitleden şüphelenilmiş ve 4 Temmuz 2025’te lenfoma şüphesiyle ameliyat edilmiştir.

Avukatlarından Tahliye Talebi

Murat Çalık’ın avukatları, müvekkillerinin cezaevi koşullarında sağlıklarını koruyamayacakları gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmuştur. Uzman hekim raporlarına dayanılarak yapılan talepte, cezaevi ortamının Çalık’ın hastalıklarının nüks etme riskini artırarak hayati tehlike oluşturduğu belirtilmiştir.

Related Posts

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

PTT personel alımı 2025 || PTT bu yıl memur alımı yapacak mı, personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı süreçleri iş arayanların gündeminde. Özellikle 10 bin ve 55 bin personel alımı iddiaları, KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisiyle heyecan yarattı. Ancak, PTT’nin resmi kaynaklarında bu iddiaları doğrulayan bir duyuru bulunmuyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2. ETAP BAŞVURUSU 2025 | Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ne zaman, ÖSYM tercih kılavuzu yayınlandı mı? 18 bin personel alımı başvuru tarihi bilgisi!

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2. etap başvuru tarihi ile ÖSYM tercih kılavuzu için geri sayım başladı. Mayıs ayında a yapılan 15.342 sözleşmeli personel istihdamının ardından gözler bir sonraki personel ve işçi alımına çevrildi. 02-08 Mayıs 2025 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2025/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı için bir sonraki süreçte 18 bin kadro ayırdı. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak atamalar ÖSYM KPSS tercih kılavuzunda belli olacak. Tercih kılavuzu ile beraber, Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanı alımı kadro ve branş dağılımları ile başvuru şartları ve özel koşullar gibi detaylar ilan edilecek. Sağlık mezunu adaylar alım sürecine yoğunlaşırken, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarihi açıkladı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, başvurular başladı mı? KPSS tercih kılav

Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ne kazası geçirdi? İşte hayatı ve biyografisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın sağlık durumu, Bakanlıktan yapılan açıklama ile gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçirdiği kaza nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın’ın geçirdiği kazanın ardından ivedilikle tedavi altına alındığını belirtti. Hasan Basri Yalçın’ın kaza haberi sonrası hayatı ve biyografisi de gündemde yer aldı. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlayan Yalçın, 2011-2012 yıllarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurucu başkanlığını yaptı. Peki, Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.