Trump Bitcoin için Stratejik Bir Hamleye Hazırlanıyor: İşte Detaylar!

İddiaya göre Donald Trump, önümüzdeki hafta Bitcoin (BTC)’yi stratejik bir rezerv ilan edecek. Duyurunun yaklaşan kripto konferansında yapılacağı söyleniyor. Bu arada, Trump daha önce düşmanlara karşı ekonomik dayanıklılık için Bitcoin’e desteğini göstermişti. Bir başka yerde ise Trump’ın Bitcoin konferansı katılımcılarının yuvarlak masa toplantısına katılması için 844.600 dolar talep ettiği söyleniyor.

İddia: Donald Trump, Bitcoin’i stratejik rezerv olarak düşünüyor!

Eski ABD başkanı ve mevcut Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın, bu ayın sonlarında Nashville’de düzenlenecek bir kripto konferansında Bitcoin’i “stratejik rezerv varlık” olarak ilan edeceği söyleniyor. Satoshi Eylem Fonu’nun kurucu ortağı ve CEO’su Dennis Porter, kaynaklarının güvenilirliğini vurgulayarak bu bilgiyi paylaştı. Bu arada Porter, Bitcoin’i stratejik bir rezerv olarak eklemenin ABD Hazinesi için mantıklı bir hareket olduğunu ileri sürüyor. Ayrıca, bunun küresel ekonomik paradigmayı değiştirebileceğine inanıyor ve diğer ulusları kendi Bitcoin pozisyonlarını güvence altına almaya çağırıyor.

Piyasa uzmanlarından oluşan bir grup da böyle bir tanımlamanın ABD’nin mali stratejisinde önemli bir değişimi temsil edeceği konusunda hemfikir. Uzmanlar, Bitcoin’in merkezi olmayan yapısının, ekonomik esnekliği ve istikrarı arttırmak için küresel kabulü daha da güçlendireceğini belirttiler.

Bitcoin ve kripto piyasası üzerinde etkisi nasıl olur?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Donald Trump daha önce Bitcoin’e güçlü bir destek verdi ve jeopolitik önemini vurguladı. Hatta, Bitcoin’e karşı politikaların Çin ve Rusya gibi düşmanlara fayda sağlayacağı konusunda uyardı. Bu duruş onu sadece Bitcoin yanlısı bir aday olarak konumlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda Bitcoin’in stratejik bir rezerv varlık olarak sınıflandırılmasına ilişkin tartışmaları da körüklüyor. Bu potansiyel hamle Bitcoin fiyatını yükseltebilir, yeni yatırımcıları çekebilir ve meşruiyetini artırabilir.

Bu rezervi finanse etmek için el konulan varlıkların kullanılması, bu varlıkların etkin bir şekilde kullanılmasına yardımcı olabilir ve açık piyasada daha az Bitcoin alımına ihtiyaç duyulabilir. Bu girişim aynı zamanda Trump’ın önceki açıklamalarıyla uyumlu ve Bitcoin’in diğer ülkelere karşı ekonomik rekabet için önemini vurguluyor. Son zamanlarda kripto yanlısı bir duruş sergileyen eski ABD Başkanı, bu konuda teknoloji ve kripto topluluğundan da önemli destek aldı.

Trump, yuvarlak masa toplantısına katılması için para talep etti!

Bloomberg’in haberine göre, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump yaklaşan bir Bitcoin konferansının katılımcılarından bir yuvarlak masa toplantısına katılmak için 844.600 dolar ödemelerini istiyor. Davet, 25-27 Temmuz tarihleri arasında Nashville, Tennessee’de düzenlenecek olan ve Trump’ın konuşmacı olarak katılacağı Bitcoin 2024 konferansı sırasında özel bir bağış toplama çabasının bir parçası gibi görünüyor.

Yuvarlak masa toplantısı için yaklaşık bir milyon dolar ödemenin yanı sıra, bireyler 60.000 dolar, çiftler ise fotoğraf çekimi için 100.000 dolar ödeyebiliyor. Kaynaklar, Trump’ın başkan yardımcısı seçimi Senatör J.D. Vance, R-Ohio, Senatör Bill Hagerty, R-Tenn, eski Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy ve Temsilci Tulsi Gabbard, D-Hawaii’nin de bağış toplama etkinliğine katılacağını ekliyor. Sadece 150 bağışçının katılabileceği etkinlikte katılımcılar Trump’ın konferanstaki Bitcoin konuşmasını ön sıradan dinleme şansına sahip olacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir